Adventsretraite

Advent 2024: Zie, Ik begin iets nieuws!

Steun ons

Na de retraite verder

Na een goede gebedstijd met de digitale retraite zoek je misschien naar manieren om verder te gaan met bidden. Het Platform voor ignatiaanse spiritualiteit van de Nederlandse en Vlaamse jezuïeten kan daarbij helpen. Met twee gebedswebsites waar we dagelijks nieuwe bijbelmeditaties publiceren.

Bidden Onderweg

Gebedspodcast Bidden Onderweg helpt duizenden mensen dagelijks met een kort moment van gebed en reflectie. Iedere dag verschijnt een nieuwe podcastmeditatie in de app en op de website. Door regelmatig met Bidden Onderweg te bidden, zul je merken dat de ontmoeting met God een bepaalde structuur krijgt en zich verdiept. Je kunt de gratis app hier downloaden voor iOS en hier voor Android. Of ga naar www.biddenonderweg.org.

Gewijde Ruimte

Gewijde Ruimte nodigt je uit om dagelijks een ‘Gewijde Ruimte’ in te bouwen: tien minuten om hier en nu te bidden, terwijl je zit voor je computer, begeleid via het scherm met enkele verzen gekozen uit de Bijbellezingen van de dag.

Op de website vind je elke dag een nieuwe, volledig uitgewerkte ignatiaanse meditatie, met de evangelielezing van de dag. Je bepaalt zelf hoelang, waar en wanneer je bidt, met je computer, smartphone of tablet. Je kan de teksten ook uitprinten.

Onze retraites

Ignatiaans Bidden is een initiatief van het Platform voor ignatiaanse spiritualiteit van de Nederlandse en Vlaamse jezuïeten. Dit platform is zowel online als in de fysieke wereld actief. Naast dagelijkse meditaties, organiseren we bijvoorbeeld retraites van 3, 5, 8 en 30 dagen. Wil je op de hoogte blijven van onze initiatieven?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

Recente boeken over ignatiaanse spiritualiteit

Op zoek naar meer inspiratie? Hier vind je een overzicht van al onze websites en boeken.