Adventsretraite

Advent 2024: Zie, Ik begin iets nieuws!

Steun ons

Deelgroepen

Veel deelnemers van de digitale retraite geven aan op de een of andere manier uit te wisselen over hun gebedservaring. Met vrienden, met mensen uit de kerk of met familie. Ze komen samen of delen eenvoudig iets via Whatsapp.

Zo’n digitale retraite kan best een eenzame zaak zijn. Je trekt je even helemaal terug om stilte kunnen zijn en contact te zoeken met de Eeuwige. Wat er gebeurt is voor jou alleen. De ervaring heeft ons geleerd dat onze gebedservaring sterk verdiept kan worden wanneer we delen over wat er in ons omgaat.

Nog intenser wordt het delen in een ‘uitwisselingsgroepje’, waar je iedere week dezelfde personen ontmoet om met hen ervaringen uit te wisselen. Hoe is het ons in de afgelopen week vergaan? Er wordt niet gediscussieerd. Het gaat niet over goed of fout, over gelijk of ongelijk. Het gaat over samen optrekken, samen op weg zijn naar

Verschillende organisatoren van (online) uitwisselingsgroepen namen al contact met ons op. Als je wilt aansluiten bij een deelgroep om je ervaringen met de digitale retraite uit te wisselen, is er hopelijk één bij jou in de buurt. Wil je zelf een uitwisselingsgroep organiseren, dan kondigen we die graag aan op onze website. 

Kom je liever niet fysiek samen, start dan een digitale uitwisselingsgroep via internet (Skype, Zoom, WhatsApp etc.). Ook die kondigen we graag aan. 

Iets delen van je gebed via het gastenboek

Je kunt op elke moment iets delen van je persoonlijke gebed via het gastenboek. Ervaringen van andere deelnemers lezen versterkt de ervaring dat je niet alleen onderweg bent, ook al doe je de digitale retraite thuis in je eentje.