Adventsretraite

Advent 2024: Zie, Ik begin iets nieuws!

Steun ons

Wat is een digitale retraite?

“Eenvoudig, helder, herhalend maar nooit saai. Integendeel, het ging naar de diepte. De gebedsmails raakten mij dag na dag. Een borrelende bron van intense inspiratie.”

Als deelnemer van onze digitale retraite ontvang je in de advents- en 40-dagentijd dagelijks een gebedsmail. In deze mail staat de meditatie voor de volgende dag.

Zo’n meditatie bestaat uit een Bijbeltekst en enkele vraagjes die je helpen om de woorden binnen te laten komen in je hart.

Je bepaalt zelf hoeveel tijd je hiervoor uittrekt.

Deelname aan onze digitale retraites is gratis.

Je e-mailadres:

Hoe ziet zo’n dagelijkse gebedsmail eruit? Bekijk hier een e-mail uit de Adventsretraite 2021

Ignatiaans geïnspireerd

Onze digitale retraites zijn geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit. Deze spiritualiteit helpt je God te zoeken en te vinden in alle dingen. De Geestelijke Oefeningen van Ignatius van Loyola vormen er de ruggengraat van. Dat is een gebedstraject van 30 dagen, waar ook de digitale retraites op geïnspireerd zijn.
Lees hier meer over deze spiritualiteit.
In deze video leggen we bondig uit wat ignatiaanse spiritualiteit is.

Bidden met de Bijbel

In deze retraite staan korte bijbelteksten centraal. Het gaat niet over bijbelstudie, maar over bidden met de Bijbel. Je probeert stil te worden en aandacht te hebben voor wat het Woord van God met jou doet. Het voelen met je hart is daarbij belangrijk. De vragen die in de gebedsmail bij de bijbelteksten worden gesteld, helpen hierbij.

Wil je meer weten over deze manier van bidden met de Bijbel, kijk dan naar deze serie korte tips over bidden met de Bijbel.

In het weekend

“De geleide meditatie op de zaterdagochtend vond ik steeds een hoogtepunt. Heel mooi verzorgd en steeds een moment van grote verbondenheid met allen die meededen.”

Op zondag ontvang je naast het gebedsmateriaal ook een korte overweging over het thema van de nieuwe week. In die mail staan ook enkele nieuwe gebedstips en inspirerende citaten. 

Op de zaterdagochtenden kun je om 9.30 uur deelnemen aan onze geleide meditatie via Zoom.

Deze retraite is geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit. In deze video leggen we bondig uit wat ignatiaanse spiritualiteit is.

Geloofsimpuls week 7

Is het nog van deze tijd?

Lees meer

Citaat 7

Daarom ben ik zo gelukkig

Lees meer

Gebedstips 13 & 14

Omgaan met verstrooiingen

Lees meer

Waar, wanneer, hoe lang

“Grote dank voor deze broodnodige verdieping. Wat een belevenis zeg.”

Je kunt deze retraite doen waar en wanneer het je past: in de bus, ’s morgens bij het opstaan, ’s avonds bij een kaarsje in een gebedshoek, alleen of samen met anderen. Je kunt er elke dag 5 minuten aan besteden, maar je kunt er ook een half uur of langer mee bidden. Je kiest het zelf. Het helpt vooraf te bepalen hoelang je zal bidden en je daaraan te houden.

Waarom deelnemen aan onze digitale retraite?

Een echt feest is iets waar je naar uitkijkt. Laat je niet overvallen door Kerst en Pasen. De digitale retraite geeft je de kans om je voor te bereiden op deze grote christelijke feesten. Een kwartier per dag is genoeg. Jezuïet Gregory Brenninkmeijer schreef al verschillende van onze digitale retraites. In deze video geeft hij antwoord op de vraag: waarom zou je biddend toeleven naar Kerst of Pasen.

Deelname aan onze digitale retraites is gratis.

Je e-mailadres: