Adventsretraite

Advent 2024: Zie, Ik begin iets nieuws!

Steun ons

Gastenboek

In dit gastenboek kan je, in het kort (maximaal 150 woorden), iets kwijt over je gebedservaring bij het doen van de digitale retraite. Hoe heeft het Woord van God tot jou gesproken? Wat heeft je geraakt in het bidden? Het is niet de bedoeling om te reageren op anderen, goede raad of persoonlijke boodschappen te geven, te discussiëren, vragen te stellen of links te delen. Wel om te luisteren naar elkaar. De reacties worden pas gepubliceerd na goedkeuring door de moderatoren.

Deel je gebedservaring

Alle velden zijn verplicht in te vullen. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je naam : 
Je email-adres : 

Alle berichten van bezoekers

anja bosschem schreef op 13 februari 2024 om 23:00

de engelen gidsen god toont mijn weg mijn wegen en ik ben zeker dat ik er komen zal ik voel het al in mijn ziel geest en lijf en bid geluk blijf ik wil je niet meer kwijt je hoort bij mij dank engelen gidsen god die bij me aanklopt dank

chr. Vaken schreef op 13 februari 2024 om 22:43

“Keer tot Mij terug, met heel je hart”. Ik voel het eigenlijk niet aan alsof ik me afgekeerd heb, maar NU , nu de veertigdagentijd aanvangt, voel ik wel aan dat ik me méér en intenser naar Hem toe kan en wil keren. Ik begin aan de steen te duwen en hem stilaan weg te rollen. Ik wens dat we met velen zijn om te duwen, vooral zij, die de kracht om te duwen, verloren waren. We gaan de heidenen in deze seculiere wereld niet laten zeggen : “Waar blijft hun God?”

Gertruida schreef op 13 februari 2024 om 20:26

“ Op zoek naar het heil”, op zoek naar rust, naar God ontmoeten, naar bidden en reflectie, naar vreugde en eenvoud, naar mij ontdoen van de nodige ballast in mijn huis. Ik mag mij geliefd en gedragen voelen door de eeuwige, onderweg naar Pasen in gebed verbonden een goede 40 dagentijd toegewenst.

Petra schreef op 27 december 2023 om 22:14

Ik voel me zo getroost door deze tijd van de retraite. Samen met zoveel anderen en ook door de dingen die geschreven zijn. Soms ontroerend, soms leerzaam, soms verdrietig, zoals het leven zelf. Wat bij mij blijft hangen: ik wil het babytje Jezus heel graag vasthouden. Als ik probeer na te gaan waarom, is het vooral door een gevoel van ‘hetzelfde’zijn, even klein, even afhankelijk, behoefte aan zorg, liefde en eten.
Op één of andere manier heb ik dat allemaal gevonden in deze retraite. Het is de liefde van de Vader en de Zoon en de heilige Geest. Daarmee zegen ik jullie allen

Nelleke schreef op 26 december 2023 om 23:49

Hoewel ik uit ern andere geloofstraditie kom( refo/ prot./evang.)verwonder ik mij erover hoeveel deze retraite teweeg brengt!,ook mede door de schrijfsels in het gastenboek…misschien raar gezegd maar het bemoedigd en troost te lezen dat medegelovigen soms ook moe gefrustreerd of onzeker zijn over zichzelf en hun geloof..
Mis het nu alweer..want het houd me op de èèn of andere manier ” bij de les”en bouwd me op; door de H.Geestelijk!
Dank u wel aan iederéén die meedeed!
Shalom!

Antoinette schreef op 26 december 2023 om 05:26

Hartelijk dank om met zovelen deze reis gemaakt te hebben.
Zalig kerstfeest en een gezegend en voorspoedig 2024.

Nelleke schreef op 25 december 2023 om 23:23

Kinderen in de kerk: ze waren zo open toen de ds. hen iets vroeg.zo spontaan.Heer geef mij het geloof van een kind als ik naar U kijk en over U lees..en tot U bidt..genees onze zielen; U werd immanuël om te weten hoe wij ons soms voelen: niet behorend tot deze wereld..shalom over een ieder gegeven door de Vredevorst !

Hilda De Corte schreef op 25 december 2023 om 20:02

Ongelooflijk hoe snel deze retraite verliep. Het is de eerste keer dat ik niet één dag oversloeg.Het doet zo’n deugd om de mooie kersttijd te kunnen delen met gelijkgestemde zielen.Maar méér nog : je geraakt te voelen door de sublieme woorden die je aangereikt worden:woorden die je zelf niet vindt maar die wel in je geest leven.Alles wordt dan zo herkenbaar.
Ik ben de maker van deze retraite ontzettend dankbaar dat hij zoveel moeite deed om de juiste woorden op de juiste plaats te zetten en dat hij zijn tijd én talent hiervoor gebruikte.
Ook voor hem de zaligheid van Kerstmis!
Hilda

Cilia schreef op 25 december 2023 om 17:29

Er leeft ook in mij;‘Laat er met mij gebeuren wat U hebt gezegd’ (Lucas 1,38)
Ik vraag de genade om te beseffen wat ik ontvangen heb in deze retraite: één gedachte viel mij op: Ik bracht altijd mensen: armen blinden rouwenden, vanuit Jezus houding;van Hem werd gezegd:’ Hij ging al weldoende rond…’DAT neem ik mee, Zo wil ik verder gaan. De herders laten er geen gras over groeien en gaan direct het kindje zelf bekijken. Ze de eerste zijn voor dit geboortefeest.
De herders ontmoeten Jezus, ook Maria en Jozef.Ik vraag hun verwondering en hun gevoel; er het eerst bij te mogen zijn.
Dank Jezus!

Gertruida schreef op 25 december 2023 om 16:13

“ Ik aanschouw het pasgeboren kind liefdevol ontvangen door Maria en Jozef in een stal omringd door dieren “ het Kinderlijke en Goddelijke vallen samen. Herders en Wijze snellen toe om Jezus te zien, te aanbidden en te verwelkomen. Vol verwachting ga ik op kraambezoek, om vervolgens hoopvol huiswaarts te keren, mijn levenspad vervolgen, samen lopend naast elkaar. Dankbaar om dit kostbare geschenk te mogen ontvangen. “ Zalig Kerstfeest “

Hilda schreef op 25 december 2023 om 15:05

Het Kerstkind, onze verlosser, gezien in de handen van Maria. Ze hield het pasgeboren kind omhoog en keel het liefdevol aan en hete hem welkom.
Mag mijn hart elke vernieuwing op de weg naar vrede ook zo gevoeld worden Heer?
Iedereen een gezegend en zalig kerstfeest gewenst!

Herman schreef op 25 december 2023 om 14:10

Dank voor ieder zin reactie zalig Kerstmis Vrede en alle goeds

Marc Depoorter schreef op 25 december 2023 om 13:19

Hoe uitdagend is dit kleine kind, opkomen voor vrede in deze verwarrende tijd. Het kind daagt me uit te geloven. Nu het verwachten beëindigd is rest me, me te laten doordringen dat ‘vrede’ echt waar kan gemaakt worden. Moge zijn blik me een heel jaar overtuigen te gaan voor zijn boodschap van vrede, me niet te doen ontmoedigen en als dit toch gebeurt: doe me dan herinneren aan die kinderlijke blik van Jou in de stal.

Hendrikje schreef op 25 december 2023 om 12:44

Dank dat u vanmorgen het gedicht van Anton van Wilderode geplaatst hebt.
En vervolgens het citaat van Bernardus van Clairvaux. Leeftocht voor onderweg noem ik dit.

Jana schreef op 25 december 2023 om 11:37

Goedemorgen een ieder,
de retraite is bijna om en ik heb het gevoel dat ik nu pas wakker word. Neen, niet geslapen tot nu toe, elke dag heb ik de teksten rustig doorgelezen, op me in laten werken en genoten als ik af en toe geraakt werd. Dit was mijn eerste retraite, dus toch moest ik wennen aan bijv. deelname aan gastboek. nu voelt het heel prettig, ik schrijf heel veel voor mijzelf, het schrijven is voor mij een manier van verwerken.
Ik vind jammer dat de retraite eindigt, en zal zo snel mogelijk aan een nieuwe beginnen.

Vandaag verbleef ik langer bij de woorden: God is mens geworden. als ik ermee mijmer… voel ik een ontspanning in mijn lichaam, in de buik. maar dit moet ik vooral ook bewust toelaten, de tijd ervoor nemen en dat permitteer ik me vaak niet.
Mijn aandacht is meestal te veel naar buiten gericht. Ben ook gewend om alleen te leven, ben de mensen bijna ontleerd. Ook hierin wil ik een verandering aanbrengen. hopelijk met de begeleiding door een van de broeders of zusters van deze orde.
mijn dank, nogmaals.

ben dankbaar voor de aanleiding om de tijd TE MOGEN NEMEN. Om het rijpingsproces in mijn lichaam toe te staan.
mijn dankbaarheid is groot. ik dank het systeem van de Ignatianen die dit mogelijk maken.

AgnesErk schreef op 25 december 2023 om 11:04

Van harte dank ik voor deze retraite. Ik dank ook alle gastboek schrijvers.
Zalig Kerstmis iedereen !

AgnesErk schreef op 25 december 2023 om 10:59

Ik ben verwend door het leven, heb karrevolle genegenheid gekregen. Van mijn ouders,broers en zusters. Van mijn man en zeker ook van onze kinderen en hun kinderen. Eigenlijk veel meer dan ik verdien.
Toch heb ik het gevoel dat niemand mij echt kent. En als ik overdenk dat God mij wel echt kent vind ik dat heel intiem. Nog nooit zo aangevoeld dat is wel nieuw voor mij. Het overweldigt mij wat, is het dan allemaal echt waar en geen sprookje…

lutgart verdonck schreef op 25 december 2023 om 10:33

Ook bij nacht,voor de nog slapende herders in het veld is Jezus gekomen.
Bedankt om het samen op weg gaan.
We delen dezelfde hoop en hebben dezelfde dromen…
Vreugdevol Kerstfeest!

Anne->Marie schreef op 25 december 2023 om 10:20

Lieve God, ik weet me door U bemind, geliefd en aanvaard. Al jaren zorgt Gij voor mij. Dank U lieve God. De laatste 17 maanden waren heftig en toch waart Gij zo nabij. Ik vertrouwde me aan U toe: ” uw wil geschiede Heer, wat U denkt zal ik aanvaarden, ofwel sterven of verder leven. Ik vraag U slechts één ding, blijf me nabij, geef me kracht om uw beslissing te aanvaarden en geef me innerlijke vrede. Heer U verhoorde mijn gebed en gaf me kracht en zoveel vrede en vreugde. Dank je lieve God Ik heb je zo lief. Blijf bij mij en zorg ook voor mijn familie, veraf in afstand, doch dichtbij met het hart. Ook hen die gebroken hebben, ze weten niet wat ze doen. Reken het hen niet aan doch wees mild en goed ook voor hen. Gisteren avond in de zetel omring door lichtjes voelde ik me zo geborgen. Heer, zorg ook voor hen die dit moeten missen, de mensen die in oorlogsgebieden leven dat ze ook iets van Uw nabijheid ervaren. Dank je lieve God voor mijn ganse leven.

Maria schreef op 25 december 2023 om 10:05

Zalig Kerstmis, Dank voor deze weer mooie retraite, bewust in momenten van stilte op weg naar het geboortefeest van OLH🙏✨️

Imelda schreef op 25 december 2023 om 08:05

Lieve alle, hartelijk dank voor de mooie retraite. Het was mijn eerste. Het deed mij goed!
Ik wens jullie allen Zalige Kerstdagen en alle, alle goeds voor een gezond nieuwe jaar 2024!

Nelleke schreef op 25 december 2023 om 00:14

Ja !ik probeer dienstbaar te zijn aan de Heer en met vallen en opstaan Zijn spoor te volgen..” Wil mij voor struikelen bevrijden , en ga mij met Uw heillicht voor..( ps.17:3 ber.)Wil bidden” mij geschiedde naar Uw Woord”
Shalom op het Kerstfeest voor ALLEN!

maggy schreef op 24 december 2023 om 23:13

Van harte een
VREUGDEVOL KERSTFEEST!

en veel dank aan allen die deze retraite mogelijk maakten

Maggy

Williame schreef op 24 december 2023 om 22:55

Dankuwel voor deze retraite van de Advent. Zalig Kerstmis.

Ton schreef op 24 december 2023 om 22:08

Proberen wil ik om Jezus ’n nadrukkelijkere plaats te geven in mijn leven. Het was zo stimulerend om samen met de andere retraitanten onderweg te zijn. Dank aan degenen die deze retraite hebben opgezet en hebben begeleid. Voor jullie allemaal ’n Zalig Kerstmis.

Lieve schreef op 24 december 2023 om 21:01

Jezus, hulpbehoevend in de kribbe, hulpbehoevend in mijn omgeving: voor u mag ik zorgen, met mijn talenten en soms zelfs doorheen mijn falen. Hoe kan ik u danken voor zoveel vertrouwen? Met uw genade wil ik elke dag ja zeggen.
Ook deze retraite is ten einde. Dank aan het team van de jezuïeten die ons begeleiding gaf,dank aan de gemeenschap van retraitanten, aan de schrijvers in het gastenboek. Door hen allen kwam er meer verdieping in mijn gebed. Ik neem u allen mee in mijn hart op de tocht doorheen 2024. Zalige Kersttijd en hartverwarmend Nieuwjaar.

Ger Smits schreef op 24 december 2023 om 20:32

Ik was vandaag inde kerk waar ik kerkwacht ben mijn collega was er ook en een zwerver ik ken hem mijn collega was een beetje bang van hem ik ben naar hem toe gegaan en gezegt dat hij niet mocht drinken in de kerk en geen drug kon gebruiken mijn collega en ik hebben hem een kaars van Maria gegeven hij heeft hem zelf aangestoken hij werd er verdrietig van en wij hebben hem getroost en ik hoop dat Maria en Jezus Christus hem een steun kunnen zijn zodat hij een andere weg kan in slaan het heeft ons goed gedaan dat we voor hem er konden zijn .en de retraite heeft mijn dichter bij Jezus Christus gebracht daar ben ik dankbaar voor en ik wens alle mensen een fijne kerst en een vredig Nieuwjaar. GER.

Anita schreef op 24 december 2023 om 20:07

Beste mensen, ik hou het heel kort. Was gisteren nacht ziek geworden.
Allen zalig kerstfeest!
Ik zal de retraite missen.
Bedankt voor een mooie tijd samen naar kerst toe.

Marc Depoorter schreef op 24 december 2023 om 19:58

Vanmorgen een prachtige getuigenis gehoord van een vrouw bij de lezing. Prachtig hoe het woord levend wordt. Dankjewel God dat er steeds opnieuw Maria’s zijn die jouw mogen ontvangen. Hun liefde bereikt ook mijn en maakt me dienstbaar, ik zeg: “ja”! Ja God kom maar binnen in mijn leven en maak mij dienstbaar.

Olivia schreef op 24 december 2023 om 19:43

Lieve mensen, hartelijk dank voor de deugddoende retraite. Ik heb er echt van genoten.
Ik wens jullie allen Zalige Kerstdagen en alle, alle goeds voor een gezond nieuwe jaar 2024 !

“Heilige Maagd Maria, bid voor ons dat wij net zo moedig mogen zijn als U in het zoeken en volgen van Gods wil voor ons leven.”

depourcq schreef op 24 december 2023 om 18:32

Bedankt voor deze retraite aan iedereen die eraan meegewerkt heeft en een ding mag ik niet vergeten
ik heb er enorm van opgestoken wat er vertaald is met lieve woorden die ik heel goed zal onthouden
in mijn verdere levenswandel die ik heel positief tegemoed ga.
Hopelijk bij leven en welzijn tot de volgende retraite.JEF

Patrick schreef op 24 december 2023 om 16:56

In deze retraite ben ik steeds meer en meer gaan beseffen dat ik niet alleen sta in mijn geloof. Ikzelf ben niet zo goed in het neerschrijven van gevoelens en beleving, maar ik vind het wel terug in wat anderen geschreven hebben en dat doet deugd. Ik sta niet alleen! Ik wil dan ook iedereen bedanken en een warme kerst toewensen. Van harte !!! Patrick

Viviane schreef op 24 december 2023 om 16:46

Ik probeer dagelijks mijn dienstbaarheid te uiten naar diegenen waarvan ik weet en besef dat het nodig is.
God is en blijft mijn grote voorbeeld.
Ik weet dat Hij leeft in mij en zal blijven leven want God is liefde en ik ben liefde.
Dankbaar ben ik om deze adventsretraite opnieuw te mogen volgen.
Dankbaar dat deze nacht het grote licht mag schijnen.
Welkom lief kind!

Hendrikje schreef op 24 december 2023 om 16:02

Een reis met hoogte en diepe dalen, de weg waar Jesaja over heeft gesproken. Waar ik zo dankbaar over ben is dat ik mij tijdens dit proces kon toevertrouwen aan de begeleidende podcast en aan de teksten.
Bewust ook van het verlangen om gevraagd en gezien te worden, en boven al ben ik mij bewust geworden dat het gaat over mijn eigen kind zijn. Dat alles wat daar geleden is ook door God gezien is, omdat jezus als mens, als weerloos kind aan ons al zo lang geleden zich heeft toe vertrouwt.
Dit zijn mooie inzichten, waarmee ik verder kan, door het me toevertrouwen aan, en tijd nemen voor gebed.

Gisteravond vierde onze zanggroep het kersfeest met elkaar en een Kapel, en ik zat tegenover een beeld van Maria met haar gestorven, ter dood omgebrachte Zoon Jezus, een Pieta. Ik heb het stil tot me laten doordringen, hoe groot Zijn liefde, en de liefde van de Vader is geweest, en voor ons mensen is.

Dank aan Bastiaan van Rooyen sj en alle lieve gastenboek schrijvers.
Gezegende en vreugdevolle kerstdagen toegewenst, voor ieder van u persoonlijk.

Gertruida schreef op 24 december 2023 om 16:00

Maria’s levensgeschiedenis, is voor mij een grote inspiratiebron en voorbeeld. Mijn wil geschiede naar uw woord, in vreugde en grote haast ging zij naar Elizabeth, zonder aarzeling, zonder zich af te vragen wat de mensen wel niet zullen denken, ik vraag uw genade voor meer vertrouwen en om mij minder bezig te houden met meningen.
Geven is een voorrecht, voor zover het mij gegeven is, probeer ik mij dienstbaar op te stellen, mijn gezondheid bepaalt helaas mijn agenda. Dank voor de retraite, het gastenboek, de citaten, tips en geloofsimpulsen het is mij dierbaar. Zalig Kerstfeest en een vruchtbaar 2024 wens ik u allen.

Martine schreef op 24 december 2023 om 12:56

Ik probeer steeds dienstbaar te zijn, in mijn omgeving en ook dus voor God.
Deze retraite deed mij nadenken over aanvaarden en er het beste van maken. Dank hiervoor. Dank ook aan wie ons samenbrachten in deze retraite. Dank ook aan allen voor de bijdrage in dit gastenboek. Zo houden we onze familiebanden warm en steunen wij elkaar om Gods rijk te doen komen. Moge de heer, ons allen zegenen.

Hilda De Corte schreef op 24 december 2023 om 11:49

Beste,

Dit is de mooiste retraite die ik ooit mocht beleven : het gaat niet alleen over Kerstmis en wat er bij hoort an sich maar over hoe we heel ons leven volgens de kerstgedachte zouden moeten leven en dit voor ons eigen geluk. Dat we ons hierbij moeten spiegelen aan de wijsheid van de Bijbel is een evidentie. Ook de citaten zijn van die aard en waard om herlezen te worden.
Mijn gelukwensen aan wie deze retraite gestalte gaf!
Een vredevolle Kerst aan u allen.
Hilda

Cilia schreef op 24 december 2023 om 11:44

“Baan een weg voor de HEER”
Ik bid met Maria:‘Laat er met mij gebeuren wat U hebt gezegd ’ (Lucas 1,38)Uw wil geschiedde.
Ik wil mij mij overgeven aan het Goddelijke.Ik besef en dank voor het goeds en moois ik ontvangen heb in deze retraite.
Maria mag het laatste woord nemen in het gesprek met de engel; een wens om dienstbaar zijn en om het woord van God Mens te laten worden. Een levensgeschiedenis dat we in elk nieuw NU mogen vieren.
Maria’s levensgeschiedenis heeft mijn leven totaal veranderd; door NIETS te zijn, Het Woord Gods te mogen dragen en aan de wereld geven. Dit raakt telkens Ik besefdat dienares zijn, mijn levensopdracht is en ik ben er gelukkig mee. Dank Maria!!!
Dank U allen die deze retraiite samenstelde.

lutgart verdonck schreef op 24 december 2023 om 11:37

Wat doet de levensgeschiedenis van Maria met mij?

Laat mij als Maria zijn,
vandaag,morgen en…
vol verwachting uitzien naar het Goddelijke wonder.
Mijn hart is klaar…
De deur staat open.
Kom met Uw Liefde mijn leven binnen,
zodat ik mij herinner
dat ook ik geboren ben uit het Ware Licht.
Dat ik mag vieren met het Kerstkind
de herinnering aan het Vaderhuis.
Moge de ontmoeting met mijn Ware Zelf,
mijn Goddelijke afkomst mij vormen
tot een nieuwe mens.

– een nieuwgeborene-

Zo kan ook de aarde
af en toe een stukje hemel zijn.

Maggelie schreef op 24 december 2023 om 10:55

Even wat afgedwaald tijdens deze retraite! Maar toch heb ik de draad weer opgepikt!
Maria, mijn grote voorbeeld!
‘Doe maar wat Hij u zeggen zal’, het klinkt geruststellend in mijn oren.
Hij die is en er altijd zal zijn.
‘Magnificat, jubelt allen in de Heer, jubelt om uw heil’

Zalig Kerstmis iedereen!

Joost schreef op 24 december 2023 om 09:32

Doorheen deze donkere tijden – waarin ook vele mensen in hun huizen blijven én er bovendien nog bijzonder weinig authentieke connectie is onder elkaar – vieren wij binnenkort alweer Kerstmis …

Zoù het Licht dat straks opnieuw in deze doldraaiende wereld wordt geboren dan toch dat mooie moment van hoop mogen creëren ?
Hoop gekoppeld aan duurzame liefde is m.i. het opperste goed dat (ook) wij als mensen de anderen mogen toewensen ?! …

Een Zalig Kerstfeest aan u allen !

Joost
MECHELEN
24.12.2023

Vera van hove schreef op 24 december 2023 om 09:29

Maria is ons voorbeeld.In dienstbaarheid moeten ook wij ja zeggen tegen
God!

Jezus ,die mens en God is,
Wordt geboren ineen stal.
Dar is toch niet te geloven,
Hij die God is ,overal

Geen bedje,geen dekentje
Maar een voeder bak voor dieren
Als eerst wiegje voor een goddelijk kind

Zijn eerst onderricht ,dat ons verteld wordt
In armoe wordt geboren
We zingen samen met de engelenkoren
Vrede op aarde
Aan ons allen
Die God toebhoren

Trees schreef op 24 december 2023 om 07:21

Jezus ,Laat altijd Uw wil geschiedde in mij .Kom Heer Jezus vanavond mag u geboren worden ook in onze kapel en vooral in mijn hart. Ja kom in alle aanwezigen die naar u verlangen.vooral de zieken die thuis op bed liggen .Jezus ik vertrouw op u .Dank u Jezus voor zoveel genade deze retraite en zegen hen die dit hebben gemaakt Trees

Hans v Vliet schreef op 24 december 2023 om 05:52

Mooi om dit gastenboek te lezen.Dank aan de mensen in de organisatie om mensen te verbinden op deze wijze.
Waar mogelijk zal ik de app promoten ook een vorm van je geloof verspreiden.
Ik haal er vaak positieve energie uit.

Nelleke schreef op 24 december 2023 om 00:18

Ben ik klaar voor de kerst?
Ik heb me afgevraagd de laatste paar dagen: Is de Heer blij met alles wat ik in deze kersttijd heb gedaan? Veel genoten van : versieren van het huis- schoonmaken- zorgen voor anderen- bezoekje- naar concert geweest- zelf gezongen met ons koor-afscheidsavondje van de baas en bazin en collega ect.soms ben ik moe van mezelf met wat ik wil en doe en geniet terwijl wereldwijd veel mensen zó moeten lijden,
Mag dit allemaal wel?Het was weer zo fijn deze retraite met ook het gastenboek..waarin we elkaar kunnen opbouwen..
Wilt U daar toch wel Uw zegen aan verbinden? Aan dit alles?
Shalom!

Olivia schreef op 23 december 2023 om 21:46

Lieve Jezus, Lang geleden woonden jij bij de mensen, Je leerde ons hoe goed onze Vader God is. Je liet ons zien hoe we goed kunnen zijn voor elkaar, dat vieren we in deze Kersttijd.
Dankjewel Jezus, voor alles, en zorg ervoor dat we altijd bij Jou blijven horen.

Corinne Linders schreef op 23 december 2023 om 21:45

Een Nieuw Begin…
Geloof, Hoop & Liefde
Amen X

Lieve schreef op 23 december 2023 om 21:31

Heel mijn leven staat in dienst van mensen, ook mensen door God naar mij gezonden. Daardoor moest ik dikwijls van plaats en land en taal veranderen, mij aanpassen aan nieuwe mensen, nieuwe gewoonten, een ander ritme… Het was in het begin niet altijd gemakkelijk, het was een zoeken, maar altijd was ik er uiteindelijk gelukkig door de genade van het ja. Maria was een voorbeeld, zonder woorden, in alle stilte, zelfs mijn gebed ging niet vaak in haar richting. Stil weten dat men samen is,mag voldoende zijn. Ik ben dankbaar dat de genade altijd werkzaam is.

Frits schreef op 23 december 2023 om 21:26

De retraite loopt bijna teneinde en wat heeft het mij weer goed gedaan, hartelijk dank aan een ieder die daaraan heeft bijgedragen.

Ton schreef op 23 december 2023 om 21:22

Maria, zo dienstbaar, zo vol liefde, voor haar Zoon, voor wie Hem volgen; wijs ook ons, ook ook mij maar de weg, om via uw Zoon, naar God te gaan..

← Oudere berichten Blader door de gebedservaringen Nieuwere berichten →