40-dagenretraite

40-dagen 2024: De steen is weggerold

Steun ons

Gastenboek

In dit gastenboek kan je, in het kort (maximaal 150 woorden), iets kwijt over je gebedservaring bij het doen van de digitale retraite. Hoe heeft het Woord van God tot jou gesproken? Wat heeft je geraakt in het bidden? Het is niet de bedoeling om te reageren op anderen, goede raad of persoonlijke boodschappen te geven, te discussiëren, vragen te stellen of links te delen. Wel om te luisteren naar elkaar. De reacties worden pas gepubliceerd na goedkeuring door de moderatoren.

Deel je gebedservaring

Alle velden zijn verplicht in te vullen. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je naam : 
Je email-adres : 

Alle berichten van bezoekers

Truus schreef op 23 december 2023 om 20:18

Bedankt voor de mooie retraite.
Zalig Kerstfeest en een Gezegend Nieuwjaar.

Marc Depoorter schreef op 23 december 2023 om 18:48

Dank je God, dat je iedere dag naar mijn gedachten luistert en me influistert de weg van vrede te volgen. Jij maakt mij klaar. Toon me in het hier en nu hoe ik vrede kan bevorderen en bewaren. Ik ben er klaar voor, ontsteek in me het vuur, niet van vernieling maar vuur van liefde, licht en warmte.

vanderschueren RosaIn Christelijke verbondenheida schreef op 23 december 2023 om 18:40

Hartelijk wil ik het team bedanken dat onze adventsretraite verzorgde. Dit gaf ons sterkte en kracht

In christelijke verbondenheid

Rosa Vanderschueren

Jeanine Molleman schreef op 23 december 2023 om 18:23

In Het Brandpunt in Amersfoort konden we fysiek bij elkaar komen voor de uitwisseling. We waren met 6 en vanaf de eerste keer was het of wij genodigd waren aan de tafel waar psalm 23 van spreekt:´Gij nodigt mij, ons aan uw eigen tafel´. Een betere fysieke uitdrukking van van onze bijeenkomsten was er niet en de groep vroeg me wat in dit dagboek te schrijven. Elke keer waren de woorden in de eind reflectie: Troost, iets minder alleen, verlichtend, werk aan de winkel. Maria, om altijd je hart bij te luchten; dat je mag zijn wie je bent, en niet op voorwaarde dat; Dat je wordt uitgenodigd open te staan voor ontdekking en inspiratie ontvangt van en door elkaar. Met dank aan Bastiaan en ieder die hieraan heeft meegewerkt om deze Advent een sterke tijd te laten zijn en een Zalig Kerstfeest te vieren.zalig Kerstfeest.

Rijswijkse uitwisselingsgroep schreef op 23 december 2023 om 16:21

• Ook al is het klein wat je doet, het is goed om het te doen.
• De H.Geest “haalt de muren van de onverschilligheid weg”.
• Er zit voor mij duur in het gelovig zijn, het gaat niet om incidentele momenten. Ik leef in God, God leeft door mij heen. God is een basisvertrouwen, ook als ik tekortschiet; reden tot dankbaarheid.
• Angst kan worden opgevangen door overgave; overgave aan dat wat groter is dan jezelf; in overgave durven meestromen.
• Als je wankelt, tast je met je andere voet, totdat je weer in evenwicht bent; zo werkt dat ook in het geloof.
• Als je je afvraagt “waarom doe je zo druk” geeft dat alleen al ruimte om toch druk bezig blijven met het gaan van ‘de weg’.
• Je wordt gesteund door het luisteren naar anderen, naar mee-gaanders; met luisteren doe je wonderen.

lutgart verdonck schreef op 23 december 2023 om 16:09

Zuivering,

Mijn voornemen om voort te gaan op de wijze van God schenkt moed.
Bij het Kerst-en Paasfeest straalt soms de gloed van een stukje hemel mij tegemoet.
De stilte zuivert,ik hoef alleen maar te zijn om terug te keren naar de Bron.

Meister Eckehart zei:”Keer je gezicht geheel en al naar de geboorte toe in alles
wat je ziet,hoort,treedt deze geboorte je tegemoet.
Zolang jij nog niet in ieder ding God zoekt en in het oog krijgt heeft deze geboorte
nog niet in je plaatsgevonden”.

Bewustzijn en aandacht zuivert mij…

Hermaria schreef op 23 december 2023 om 14:30

in de tijd van tedere stilte
het wachten in advent
hoor ik buiten
het woeden van de storm

zo’n groot verlangen
naar louter stilte
maar het rukken en trekken
aan bomen overstemt

weerstand brengt mij buiten
plant mijn voeten op bosgrond
het dansende bos ontvangt mij
met wuivende armen

in overgave laat ik met me sollen
mijn weerstand breekt
diep ín mij vind ik de tere stilte
voor het te verwachte kind

*
zalig kerstfeest allemaal

Martine schreef op 23 december 2023 om 14:27

Het enige wat ik u kan bieden, Heer, is mijzelf, met mijn twijfels en goede wil om naar uw stem te luisteren.
Nog steeds ben ik klein en nietig, wachtend op uw komst.

Machteld schreef op 23 december 2023 om 12:20

Wat kan ik aanbieden om gezuiverd te worden door vuur? God is een edelsmid die mij voortdurend omvormt. Ik kan het volgende aanbieden: sneller kunnen vergeven; minder angst om de armen van deze wereld tegemoet te treden en met hen te praten, meer vertrouwen voor de toekomst. Mijn toekomst is in de handen van Vader God. Hij is een liefhebbende Vader die op de uitkijk staat naar zijn kind. Dank u, Vader, dat u uw oog op mij houdt, zoals u uw oog houdt op de kleinste mus. Ik kan u vertrouwen dat u mij niet uit het oog verliest. U omringt mij met uw liefde.
Hartelijk dank, Bastiaan, voor deze retraite. Ik ben klaar Jezus te ontvangen op deze aarde, een weerloos kind dat de Redder van de wereld werd. Halleluja!

Nelleke schreef op 23 december 2023 om 11:31

Vandaag met mijn man de gebedsretraite van gisteren gedaan omdat we gisteren druk waren voor de mensen in het inloophuis..ook.voor hem is het extra! balangrijk te weten dat we onvoorwaardelijk geliefd zijn…en ook dat als we Hem en ELKAAR de zonden / fouten belijden/bekennen..er altijd weer acceptatie en geliefd zijn zal zijn en dat ook zo zal voelen…
Sjalom!

Marjolein schreef op 23 december 2023 om 11:28

We zijn weer samen op weg geweest. Al zoveel jaren bieden jullie ons dit aan. Gelukkig heb ik nog geen een keer gemist, want iedere keer word ik weer een beetje meer gezuiverd. Bastiaan en allen, mag ik jullie heel hartelijk danken.
Ik wens jullie een ZALIG KERSTMIS toe en een mooi 2024

Gertruida schreef op 23 december 2023 om 11:27

“ Zuivering en Omvorming “ ben mij ervan bewust dat er het nodige gezuiverd en omgevormd dient te worden, gezonde vreze voor de Heer en niet mensen liken, vertrouwen, mij niet door zorgen laten verteren, vergeven, acceptatie gezondheid.Een hele waslijst en een mooie uitdaging voor 2024. Ik ben klaar om de Heer te ontmoeten, had het mij wel anders voorgesteld, door Covid geveld, lig afgezonderd op mijn kamer. Ben dankbaar voor de inspirerende retraite, geeft mij reflectie, troost, wijsheid en dankbaarheid, gezegende dagen en een vruchtbaar 2024 in gebed verbonden. Mijn speciale aandacht gaat uit naar de zieke en eenzame medemens, mensen geteistert door oorlogen en natuurrampen.

Cilia schreef op 23 december 2023 om 11:12

Ik wordt stil te weten dat Gods stem in mij te kan horen, als ik in mezelf; leeg,arm ben,niets zie, niets weet. Ik vraag om geleid te worden door de Geest.

3. Maleachi:‘Komen zal Hij – zegt de HEER van de hemelse machten. Wie zal die dag kunnen doorstaan? Wie zal overeind kunnen blijven wanneer Hij verschijnt? Hij is als vuur van een edelsmid, als het loog van een wolwasser. Hij zal zitting houden als iemand die zilver smelt en het zuivert.’
Naast de verwachting, zeg ik: ‘Zijn we klaar voor de ontmoeting?’ God wordt voorgesteld als een edelsmid. Een edelsmid die vuur gebruikt waardoor het metaal glans en vorm krijgt en het onnodige wegbrandt. Zuivering is een zwaar begrip, toch zie ik het zo. Toch soms het zo nodig.

Wat ik verwacht ik van die ontmoeting? Dat Hij mij en allen die ik meebreng: armen, verstotenen, oorlogsslachtoffers, rouwenden…meer mens maakt op die manier dat ieder nodig heeft.
Ter afscheid nog wil zeggen: God, dank voor de Menswording!!!

Vera van hove schreef op 23 december 2023 om 09:22

Deze retraite was heel bijzonder voor me.De uitnodiging tot gebed Kwam telkens terug.
M’n bidden werd dieper ,intenser.Ik bid God om me om te vormen tot een ware gebedsmens,die niet te veel in gebreke blijft .
Veel dank Bastiaan voor deze fijne retraite met zijn prachtige teksten
Ook voor u,een zalig,ja heilig kerstmis en een heilvol nieuwjaar

Trees schreef op 23 december 2023 om 07:20

Heer Jezus Nog een goede dag en dan mogen wij u verwelkomen .Ja naar u gaat mijn verlangen Heer .ik wil u speciaal hulp vragen voor de mensen die lijden door de kanker en moeten afzien hoe de kerstdagen voor hen zullen worden zij weten dat ze volgende week weer naar het ziekenhuis zullen gaan. Geef hun moed en vertrouwen dat U van hen houdt en nooit verlaat Dank u Jezus en laat ook door mij Uw boodschap van liefde klinken om voor de mensen hier in huis goed te zijn Trees

Anita schreef op 23 december 2023 om 06:33

Ja, juist dat is wat ik wil, ik zou graag mijn leven omgevormd laten worden. Gezuiverd. Begin maar van mijn hart, mijn gedachten en mijn doen en laten volgen. Laat mij de weg zien en daad werkelijk ook de juiste kiezen. Als de HEER mij daarbij helpt, mijn toevluchtsoord is ook Moeder Maria, help, help aub, ik ben radeloos, alleen de HEER kan mij helpen 🙏

Olivia schreef op 22 december 2023 om 23:04

Door de profeet Jesaja voorspeld, is Jezus als het mensenkind op aarde gekomen. Om de woorden in de schrift geschreven leven te geven. Door het woord en de daad te komen tonen wat er is beschreven. De onvoorwaardelijke Liefde. Laat ons daarom blij zijn en deze dagen met de zegen van de Heer beleven.

Hilda schreef op 22 december 2023 om 22:56

God is de enige die alles van mij weet en dat is een genade. Geen zee te diep geen berg te hoog. Alles kan ik vragen op momenten van onrust en moeilijkheden, beslissingen verlopen via hem.
Hij heeft een vrouw het vertrouwen gegeven om zijn Zoon te dragen. Maria die zich gelukkig prijst. Mag ik mezelf ook gelukkig prijzen? Ja, omdat ik mij gesterkt voel door zijn aanwezigheid.

Ton schreef op 22 december 2023 om 22:17

Zuiver me maar van ik-gerichtheid en God, als er toch ik-gerichtheid is, buig het dan om naar U toe..
Dat ik daarbij ook anderen kan helpen hun weg naar U te vinden..

chr. Vaken schreef op 22 december 2023 om 21:30

God, mijn Redder heeft net zoals Maria ook oog voor mij; ook voor jou.

Stille nacht?
Heilige nacht?
Veilige nacht?
Angstaanjagende nacht door de vele Herodessen?

Christenen willen niet zeuren
over het verlies van de betekenis van kerstmis,
maar zij mogen zoals de herders en de wijzen
“zoeken naar Hem”
die de échte warmte brengen kwam.

….dan kan 2024 misschien :
* rechtvaardige en betrouwvolle politiekers geven
* vredevol en zonder vluchtelingen zijn.
* een hoopvolle toekomst bieden.

Lieve schreef op 22 december 2023 om 20:32

Hoe kijk ik vandaag naar Kerstmis? Ik hoop op een rustige Kerst, waar iedereen hier in huis zich goed voelt. Daarvoor wil ik me zo goed mogelijk inzetten, in alle eenvoud. Moge Jezus me daarbij helpen.

Marc Depoorter schreef op 22 december 2023 om 19:37

Jij die bent ik zal er zijn voor u, kent mij zoals ik werkelijk ben. In zijn geheel met alle tekorten. Dat Jij mij zo kent maakt mij gelukkig, want ik weet dat ik als mens mijn tekorten ook niet voor mijn medemens hoef te verbergen en Jij helpt me daarbij. Dankjewel God.

Hanneke schreef op 22 december 2023 om 19:27

Ontmoeting ? Nou, daar zag het niet naar uit … Eerste kerstdag wilde ik naar de mis in de St. Jozef en belde de deeltaxi. ” Nee mevrouw, dat lukt niet meer ” Tweede kerstdag naar m’n kinderen op het Noorder Hogeland ? “Nee mevrouw , ook volgeboekt “. Oef , dat wordt een stille kerst … Op straat kwam ik een buurman tegen. Woont al zo’n 15 jaar schuin boven me ; we spreken elkaar nooit. In een opwelling vroeg ik hem wat HIJ deed met de Kerst . Kreeg hij bezoek ? Ging hij naar familie ? Nee dus.
Nu komt hij de 26-ste ’s middags bij mij wat drinken. ‘k Ben heel benieuwd …
Eigenlijk schandálig dat ik er nooit bij stil heb gestaan hoe hij daar altijd in z’n eentje zat.
Hanneke

lutgart verdonck schreef op 22 december 2023 om 14:19

Gezien,gekend en geliefd zijn om wie je bent.

Liefde is:
Het hart van een ander op een warme wijze raken.
Dat vermogen is in ons gelegd.
Ik voel mij gezien en mag liefde voelen.

God heeft de gebroken wereld lief.
Ik zie hoe Jezus met de falende mens omgaat.
God is steeds aanwezig bij Jezus.

Ik kijk mild en liefdevol naar mezelf zoals God en Jezus naar mij kijken.
Ik mag zijn wie ik ben,genieten en liefde uitstralen.
God wil mij doen gelijken op Jezus.
Mijn opdracht is om mij te richten op God zonder krachtinspanning,
maar als mijn tweede natuur.
Mij kunnen ontspannen in Zijn Liefde,
want Hij zal in mijn noden voorzien.

De Vos Raf. schreef op 22 december 2023 om 13:56

Mijn verstand is te klein om alles te begrijpen , van Kerst en Pasen .
Twee mysteries van ons geloof die naar God Verwijzen. Laten wij dat aannemen en alle discussie over het verleden achter ons laten.
Hoe maken wij onze wereld rechtvaardig en leefbaar voor Ieder.
Alleen het tweede gebod geeft antwoordt : Bemin uw naaste zoals gij U zelf lief hebt.
Het eerste gebod is dan automatisch vervuld .

Martine schreef op 22 december 2023 om 12:13

Ik heb het gevoel dat God steeds naar me luistert en mij nooit verkeert begrijpt. Daarvoor is oneindig veel liefde nodig. Soms denk ik dat hij mij niet antwoordt als ik wat vraag. Ik heb heel vaak zijn wijze raad nodig. Dan wordt ik bang en soms is die angst verlammend. Dit gebeurt vooral als ik niet metteen zie waar de weg die hij mij aanraad naartoe gaat. Ik moet nog veel leren aanvaarden.

Gertruida schreef op 22 december 2023 om 11:32

God ziet, kent, accepteert en heeft mij Lief, wat een troost, het enige wat van mij gevraagd wordt, is mijn leven in zijn handen leggen en het daar laten, loslaten, geloof en vertrouwen een mooie uitdaging voor 2024

Machteld schreef op 22 december 2023 om 11:05

Wie ziet mij zoals ik ben? Vader God ziet, kent en accepteert mij zoals ik ben: hij heeft mij lief zoals ik ben. Jezus hield al van mij van vóór ik Hem aanvaardde als mijn Redder en Heer. Dat geeft me iedere dag moed om door te gaan. Soms vind ik het moeilijk om mijn leven in Zijn handen te leggen; dat is wat ik in het nieuwe jaar beter wil doen.
Ik moest ook denken aan het lied van de Psalm Project “Heer die mij ziet zoals ik ben”, een bewerking van Psalm 139. Het is één van mijn favoriete christelijke liederen.

Gertruida schreef op 22 december 2023 om 10:23

Ik zie uit naar het gezelschap van God, ben helaas geveld door Covid, ik kan mij voorstellen dat God alles van mij weet, mij beter kent dan ikzelf, ik begrijp niet altijd zijn wegen, vertrouwen is het toverwoord.ik mag mij geliefd weten bij God, dat is een grote troost

Viviane schreef op 22 december 2023 om 10:17

Elke morgen uitkijken naar de nieuwe bijbeltekst. Het is zoals uitkijken naar de komst van de postbode. Blij dit elke morgen als eerst in de box te mogen lezen en telkens voldoende tijd te nemen om in een gelukkig stiltemoment de tekst tot mij te nemen. Nadenkend maar luidop de vragen antwoordend zie ik dit als een gesprek met God, de allerhoogste.

Cilia schreef op 22 december 2023 om 09:59

‘Johannes was er om te getuigen van het licht’. (Joh. 1:8)
Bij het stil worden, ervaar ik Gods licht en stem in mij.IK laat dit gebed tot een licht voor een ontmoeting zijn; met Jezus die komt EN die er reeds is. Ik voel hier geen tegenstrijd…

‘De HEER, je God, zal in je midden zijn, Hij is vol blijdschap, verheugd over mij.
In zijn liefde zal Hij zwijgen. Deze nood ervaar ik ook…stil wordt ik.
In zijn vreugde zal Hij over mij jubelen.’Dank God, dat ik kleine dienares voor mijn Geliefde mag zijn. Dit in de bron van al wat, en voor wie ik iets mag doen. Al ben ik een onnutte dienaar
Nu reeds en voor Kerstmis weet ik dat de Menswording in elk nieuw NU gebeurt en dat ik Hem toch Hem verw. Dank God.
Wat ik voor mezelf mag ervaren hoop ik voor alle mensen.

Vera van hove schreef op 22 december 2023 om 09:44

EEN iemand is er in m’n leven ,aan wie ik alles durf vertellen,aan wie ik me laat kennen zoals ik ben.Nooit word ik gekwetst,of valt er een oordeel,Ik dank de Heer,om zo iemand te kennen.Iemand voor wie ik elk dag bid en Gods zegen vraag.
Mensen hebben mensen nodig,en bidden voor elkaar is het mooiste wat je kunt doen.
Dat gerust psalmen zijn om je vreugde te uiten zoals Maria haar psalm luidde!
Zo luidt ook de lofzang en lofprijzing voor de Heer ,die ons zoveel goeds geeft

Anita schreef op 22 december 2023 om 06:59

Zoals ik ben, ziet alleen de HEER. een medemens heeft het hele verhaal niet kunnen meemaken. Dus zien ze niet het geheel. Ik ken mijzelf soms ook niet helemaal, wat bedoel ik vraag me af waarom iets anders is dan mijn verwachting.
Niet perfect hoeft te zijn en geliefd moet ik met heel veel pijn leren, dat is denk ik het hele verhaal van liefde zonder voorwaarden.

Nelleke schreef op 22 december 2023 om 00:02

Vandaag heb ik m.n.2e kerstschilderijtje tussen de bedrijven door toch nog afgekregen: de aankondiging door de engel Ganriël aan Maria …ik loop steeds even naar het crea-kamertje waar het staat op het ezeltje. een bureaulamp verlicht het.
Ineens bedacht ik : zo kijkt de Schepper na mij: Hij ziet dat het ( ik)goed is en Hij is net zo blij met mij ( door Jezus de Rechtvaardige)als ik met m.n.schilderijtje…
Shalom deze nacht!

Marc Depoorter schreef op 21 december 2023 om 22:54

In de klas zijn de momenten bij de adventskrans, deugddoende momenten. Het stil zijn bij het groeiende licht van de kaarsen laten zien dat ‘hopen’ geen bodemlose, nutteloze activiteit is. Gods aanwezigheid ervaren we ieder op ons eigen manier, maar we voelen Zijn aanwezigheid. Of we klaar zijn voor zijn komst, kleine lichtjes heb ik alvast ervaren in de kinderen die me toevertrouwd worden. De Hoop is vertrekt en nog meer het geloof. Laat de liefde maar komen, we zijn er klaar voor. En ik verwacht: de wereld ook.

Hilda schreef op 21 december 2023 om 22:37

Oh GOD tilt U de mensheid boven al zijn ellende uit.
Laat ons vrede sluiten in Uw naam.

Geef mij de vreugde te beleven en te zijn
Zeker omdat ik mijn zoon en vriendin
Met kerstavond te eten krijg om daarna naar de
Nachtmis te gaan. Zo spannend omdat het zo
Onverwacht is en tegelijkertijd hoopvol.

Ton schreef op 21 december 2023 om 22:14

In ’n gemengd kerkkoor zing ik; de enige man ben ik en zing daar samen met 7 vrouwen. “Je mag nadrukkelijker zingen en ook wat harder”, zei er een. “Het was alsof je je eerder in hield”, zei ’n ander. “Zo klinkt het mooier..”. Zo deed ik het vaak; ik hield me in en niet alleen met zingen.. Wat voelt het goed om gekend te zijn en dat het ‘zingen’ nog mooi gevonden wordt ook.. Makkelijker nodig ik nu ook, waar dat kan, anderen uit voluit zichzelf te zijn..

Olivia schreef op 21 december 2023 om 21:38

Er zijn mensen die goedheid uitstralen, mildheid en onschuld. Ze brengen zegen in uw leven. Ze helpen u uzelf te zuiveren en door hun contrast uw eigen tekorten en gebreken te ontdekken. Hun deugd is aanstekelijk. Volg ze na. Ge zult geduld, zachtheid en kracht verwerven.

Frits schreef op 21 december 2023 om 20:59

Iedere morgen om uit te kijken naar de Bijbel tekst

Hanneke schreef op 21 december 2023 om 19:13

Mijn hart júicht en dankt God ! Vandaag werd een van mijn dochters 46 . Ze heeft al meer dan drie jaar long-covid . Kan niet meer werken, lezen , naar muziek luisteren , licht verdragen , en wordt nooit meer beter. Zelfs met dit grijze winterweer blijven de gordijnen in haar huis dicht ..We hebben elkaar in geen járen kunnen zien . Ik belde haar en kregen het over geschenken ; haar vader had haar een mooie doek gegeven voor over het bed waarop ze overdag in de serre ligt. “Wat kan ík je geven ? ” Ze had eigenlijk niets meer nodig .
Ik , in een opwelling :” Dan stuur ik je een onderbroek van kant !” We schoten enorm in de lach !!!
“Mám”, zei ze , “Je hebt me al het móóiste cadeau gegeven ! Want ik heb in geen járen zó gelachen ! ”
Zo hingen we op . God gaf me de juiste woorden …

Hermaria schreef op 21 december 2023 om 19:10

Licht
voor alle geboren
wordende kinderen
in de wereld
en in ons zelf

Martine schreef op 21 december 2023 om 14:30

Ik kan mij voorstellen dat God alles van mij weet. Hij zal mij dan ook graag zien evenzeer als hij andere delen van zijn schepping zal graag zien. Ik voel mij maar piepklein en nietig in het geheel van Gods schepping. Ik kan mij voorstellen hoe hij juicht, maar het zal wel niet om mij zijn maar om heel zijn schepping.
Met kerst, hoop en verwacht ik weer sporen te zien van het goede dat de mens te beurt kan vallen en ik hoop dat ik hieraan ook kan mee werken.

AgnesERk schreef op 21 december 2023 om 13:42

Ben ik het waard dat God mij gaarne heeft en zelfs bemind ?
Na een stille tijd hoor ik de woorden : kleingelovige, Mijn liefde omvat alles en iedereen. Ook jou.
Deze innerlijke woorden kan ik nu geloven, en ik voel een stille blijdschap die mij omringt als een zachte, tedere, geruststellende wolk.
Ik voel mij heel dankbaar.

lutgart verdonck schreef op 21 december 2023 om 12:12

Woorden van hoop voor Kerstmis:”Ik zal er zijn ”

Ik sta open voor een bries, een ademtocht
die neerdaalt in mijn hart,want zie,
God stuurt misschien vandaag nog een engel op mijn pad.
Hoop is het onmogelijke verwachten.
Hoop is de nieuwe tijd inkijken want soms is er niet te zien
wat er nog wacht.
Met Jezus als gids,door alle rampen en dreigingen heen.
God houdt de toekomst open.
Hoop is het reddende Licht om thuis te komen en Gods woorden:
‘Ik zal er zijn’

Baudie schreef op 21 december 2023 om 11:13

Ik liet God vanmorgen mij vragen stellen;
Heb jij mij lief?
Ja Vader
Geloof je dat ik van jou hou, dat je mijn geliefde kind bent?
Ja Vader
Wil je dan stoppen met jezelf af te wijzen en vanuit deze waarheid gaan leven? Ik help je!
Het zit zo diep Vader……
Dat weet ik lief kind, maar Ik ben de waarheid en het leven.
Vader mag deze waarheid tot me doordringen, ook al was ik een ontkend kind, door U ben ik gekend en word ik liefgehad. Telkens weer!
Wil je stoppen met afwijzing van jezelf met Mijn hulp?
Ja Vader!!!!!

Marie-Louise schreef op 21 december 2023 om 10:18

Of ik me kan voorstellen dat Hij mij graag ziet? Een verrassende vraag. Ja, dat denk ik wel. Ik hoop op Zijn warmte, Zijn energie. Die helpt mij om voor mijn naasten weer helemaal aanwezig te zijn en om me op te laden voor een tweede half jaar waarin mijn werk zeker rustiger en vreugdevoller zal zijn.

Cilia schreef op 21 december 2023 om 10:13

Wat mij vervult is:’‘De HEER, je God, zal in je midden zijn…’De Menswording van Gods Zoon, opent eindeloze perspectieven. ‘… in zijn liefde zal Hij zwijgen, in zijn vreugde zal Hij over je jubelen.
’In zijn liefde zal Hij zwijgen.’ Zo ervaar ik de Menswording die aan mij en allen die ik in Zijn dienst zal ontmoeten. In verwondering zal ik zwijgen, stil worden,danken omdat ik mag meewerken aan de menswording van zovelen.
Ik zal lofzingen en juichen om mijn roeping: Mens worden.
Ik verlaat mij op U…doe met mij wat Gij goed vind…

Hendrikje schreef op 21 december 2023 om 10:07

Ik heb uw goede raadt begrepen, om in het persoonlijk gebed, bij mezelf te blijven. Vanmorgen besefte ik
mij dat er een ongezonde, niet een werkelijke relatie met God was in mijn herkomst, en wat dit betekend heeft.
Wanneer de bodem onder je voeten weggeslagen is, en er geen adequate ondersteuning gezocht wordt, van een waarachtige theoloog, psycholoog, of wat maar nodig is, wordt het werkelijke kerstverhaal, de geboorte van Christus niet goed verstaan.
Ik ben dankbaar, en doet me goed dat ik hier dit schrijven kan, om het een plek te geven, en daar kan laten waar het thuis hoort.
De vreugde waar de Profeet Sefanja over schrijft is oprecht, en spreekt van een andere wereld, dan ik tot nu toe gekend heb. Ik geloof Heer, kom mijn ongeloof te hulp.

Anita schreef op 21 december 2023 om 09:28

Als ik kan verheugen dat God mij graag ziet, van mij alles weet en verheugd mij te ontmoeten, wat ik bij mensen maar mondjes maat kan ontdekken is dat een bevrijding voor alles. In vreugde, in liefde, in verwachting, in vrijheid, in openheid, in acceptatie, in thuis voelen, welkom zijn.
Het is van mijn kan ook het einddoel bereikt. Daar ga ik naar toe, wil ik heen, hoop ik ten alle zeerste te bereiken.
Ik ben nog op aarde deze hoop van mij wordt steeds intenser maar ook geconcentreerder.
Zijn, waar het dagelijks doen met liefde uitvoert in ritme van het hart de gelegenheid krijgt in volle gang en voorzien van alles, rest nog het balans van trouw en geduld tot de tijd verstreken is, in Zijn genade 🙏

Vera van hove schreef op 21 december 2023 om 09:08

Het is zo diepgaand goed,om te beseffen dat God van ons houdt,Alles weet Hij,alles kent Hij,niets blijft verborgen wat me zeer verheugt.
Straks komt Hij ,als pas geborene.Een God die mens wordt.Wat een geweldige liefde.Liefde in een mate die wij niet kunnen bevatten!
Is ooit een groter Liefdesvlam,
Een groter Liefdesbrand geweest?
M’n ziel,m’n hart,m’n hele zijn,
Wordt dronken van de Hemelwijn!

← Oudere berichten Blader door de gebedservaringen Nieuwere berichten →