Adventsretraite

Advent 2024: Zie, Ik begin iets nieuws!

Steun ons

Gastenboek

In dit gastenboek kan je, in het kort (maximaal 150 woorden), iets kwijt over je gebedservaring bij het doen van de digitale retraite. Hoe heeft het Woord van God tot jou gesproken? Wat heeft je geraakt in het bidden? Het is niet de bedoeling om te reageren op anderen, goede raad of persoonlijke boodschappen te geven, te discussiëren, vragen te stellen of links te delen. Wel om te luisteren naar elkaar. De reacties worden pas gepubliceerd na goedkeuring door de moderatoren.

Deel je gebedservaring

Alle velden zijn verplicht in te vullen. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je naam : 
Je email-adres : 

Alle berichten van bezoekers

Hilda schreef op 20 december 2023 om 23:38

Mijn angst lang geleden ergens verloren.
Maar pas veel later ontwaakt uit dat onbewuste wat ik bewust zo hield.
Toch kwam de tijd dat mijn hart geopend werd om Jezus na te volgen.
En meer op een andere manier te leren kijken, er van genieten dat ik de tijd met Jezus mag beleven.
Deze dagen keer ik naar binnen en hoop met en na kerst weer nieuwe verdiepende wegen te gaan.

Nelleke schreef op 20 december 2023 om 23:37

Mijn Jezus ik houd van U ik noem U mijn Vriend,
Want U nam de straf op U die ik had verdiend,
Mijn grote Verlosser mijn Redder bent U;
‘ k heb van U gehouden: maar nooit zoveel als nu.
Dit lied komt bij me op bij de vragen van vandaag..t zijn grote woorden , maar toch…
U kwam…als mens!Hoe wonder baar!prachtige kerstdienst meegemaakt van de school van de kl.kids..
Shalom!

Gertruida schreef op 20 december 2023 om 22:43

“ Wees niet bang “ vreze voor de Heer in plaats van vreze voor mensen, dit is wat sterk uitgedrukt, toch zou het een Genade zijn, als ik mij wat minder aan zou trekken, wat Pietje, Klaasje of Marietje van mij zou vinden, wat is dat toch! Ik ben Gods geliefde kind, misschien moet dit mijn mantra gaan worden. Jezus betekent veel voor mij, mijn grote inspiratie bron, hem kennen, lief hebben en dienen
is mijn uitdaging, met het klimmen der jaren, door schade en schande wijs geworden lukt dit steeds beter, als mensenkind heb je mensen nodig, struikelen doen wij allemaal, geldt uiteraard ook voor mijzelf, eigenlijk kun je alleen God, Maria en Jezus vertrouwen,

Marc Depoorter schreef op 20 december 2023 om 22:33

Het wees niet bang van de engelen is dat wat me tot rust brengt. Een engel ontmoeten komt toch altijd onverwacht hoe voorbereid je ook bent, maar de geruststellende woorden komen even onverwacht. Hoe onverwacht ook voor de komst van Jezus hoef je inderdaad niet bang te zijn. Hij is de vredevorst.

Bart schreef op 20 december 2023 om 22:15

Wie is Jezus voor mij? Soms ook een roepende in de woestijn zoals Johannes de Doper. Dan moet ik Hem zoeken en roepen: Help mij! Langs de andere kant is Jezus toch dagelijks met me bezig en aanwezig in mij. Hij helpt me voortdurend en soms lijkt Hij afwezig te zijn. Maar ik roep Hem op in mijn gebed, tijdens mijn gebed met de rozenkrans voor vrede in mij en in Oekraïne of voor iemand, die ziet dat een geliefde binnenkort moet sterven. Zo zijn er momenten genoeg, dat God me oproept of anderen me oproepen hen bij te staan en troost te geven in hun verdriet en onmacht. God blijft ieder van ons kracht en sterkte geven om op te staan en vooruit te kijken zeker ook naar het voorbeeld van Moeder Maria als de rouw, die ook veel of soms weinig van ons verwacht, doch we staan open voor haar nieuwe wederkomst met Kerstmis en daar zie ik en hopelijk ook u er echt naar uit.

Olivia schreef op 20 december 2023 om 22:06

Lieve Moeder Maria, de schatten die U voor ons in petto hebt, gaan ons voorstellingsvermogen te boven! Help ons om deze tijd van genade te grijpen en deze kerst met U te beleven, als de mooiste van alle Kerstmissen, want U bent hier bij ons, Jezus is hier, Jozef is hier, alle drie heel echt…
Gelukkig om samen te zijn onder de blik van de Vader die ons zijn Zoon geeft!

Marcel schreef op 20 december 2023 om 21:55

Als een engel me in een droom zou vragen: “Wie is Jezus voor jou?”, zou ik dan een antwoord kunnen formuleren?
Is Hij een inspiratiebron? een herder die mij zoekt als ik verloren loop? een gids die me de juiste weg wijst? een rots waarop ik mijn leven bouw? een vriend aan wie ik mijn leven durf toevertrouwen? een meester die me leert wat liefde is maar me ook met de neus op de feiten drukt: “Mij volgen houdt in dat je je kruis opneemt!”
Maandag a.s. zal Kerstmis helemaal anders zijn voor mij dan de vorige jaren. Dank daarvoor!

Madeleine schreef op 20 december 2023 om 21:32

Jezus was er altijd voor mij. Aan mijn bed ,stil zonder woorden, met een liefdevolle blik wegnemend wat ik aan niemand kon vertellen. Aan het kruis, smekend om na te denken over mijn gedrag. In Bijbelwoorden. Langs mensen. In mijn hart. Jezus heeft duizend namen. Voor mij is Barmhartigheid de mooiste naam! Jezus of God redt, ja Hij is er altijd voor mij, mijn Herder, Mijn Geliefde, mijn al. Nu de stille afwezige.

Lieve schreef op 20 december 2023 om 21:17

Kerstmis nadert, we bereiden ons voor, de teksten in de vieringen nodigen ons meer en meer uit klaar te zijn voor de komst van de Heer. Het huis wordt mooi gemaakt, we denken na over belangrijke en minder belangrijke dingen, we helpen elkaar het licht nu al voor elkaar te laten schijnen… God, naar U gaat mijn verlangen… U zien in de mensen rondom mij, dat begint nu al in de een of ander, maar U zien in elkeen, Heer… Ik zou er ook willen zijn voor hen, zomaar, gratis, zonder vooroordeel, Ja, dat verwacht ik van Kerstmis dit jaar.
God, er zijn mensen die van me houden, zij kennen mijn goede en minder goede kanten: mijn familie, enkele vrienden… maar als zij dat doen, dan houdt Gij nog meer van mij, dat geloof ik, dat weet ik uit ervaring, want Gij hebt mij nooit in de steek gelaten, ook niet toen ik erg faalde… Mijn hart is vol dankbaarheid. Mocht ik dit verder mogen uitdragen naar mensen die het nodig hebben. Dank U.

Marjolein Povel schreef op 20 december 2023 om 20:49

Ik kan mij voorstellen, dat God alles van mij weet. Wat betreft het verheugd zijn over mij en mij graag willen zien heb ik twijfels. Ik ben geneigd te zeggen: zeker niet altijd. Wat dat betreft is mijn weg nog niet gebaand.

Ton schreef op 20 december 2023 om 19:54

Wat mooi klinkt het, dat God alles van mij weet; dat God blij met me is; blij dat ik er ben.. Maar al te goed ken ik ook de onafheid van mezelf. Een Stem hoor ik die zegt dat het niet alleen zo klinkt, maar ook echt zo is.. Het ontroert me zo..

Martine schreef op 20 december 2023 om 15:50

De tekst over roeping is vandaag goed binnen gekomen. Ik voel mij vaak overbevraagd. Keuzes maken op welke vraag ik al dan niet in ga, is aards moeilijk. Soms probeer ik alles te doen, maar krijg ik daarna kritiek dat het niet goed genoeg was. Ik kon echter op dat ogenblik niet beter.
Niet op een vraag ingaan geeft zodanige schuldgevoelens dat ik geen noodzakelijke rust vind. Ik moet op dit vlak nog veel leren.

Maria schreef op 20 december 2023 om 15:34

Twee jaar gelden bevond ik me in een moeilijke situatie:ik was bang dat ik geen uitweg kon vinden. Niet- weten is moeilijk voor mij. Ik herinner me dat ik elke avond de psalmen bad.ik wist dat God aan mijn zijde was,maar vond het moeilijk hem te vertrouwen. Nu terugkijkend zie ik hoe hij werkte: er kwen mensen op mijn pad die hielpen, onverwachte mogelijkheden deden zich voor. Hij stelt nooit teleur. Ik weet nu hoe belangrijk het is vertrouwen in hem te stellen, want Hij is veel groter dan ons bange hart. Uit een crisis laat Hij iets vruchtbaars groeien. Het hangt allemaal niet van mij af. Vertrouwen in Hem schept ruimte. Dank U Heer!

lutgart verdonck schreef op 20 december 2023 om 15:02

Wie is Jezus voor mij?

God wordt mens.
Het klinkt als een belofte,
gaan leven als een vonk van God.
God krijgt een gezicht.

Jezus komt weerloos en klein,
kwetsbaar in de wereld.
Hij deelt mijn angst en mijn gemis,
hoe diep ik zit,hoe ziek ik ben.
Hij loopt met mij door de nacht,
hoe ver verdwaald,hoe zwaar mijn last.
Hij beurt mij op…
Hij houdt mij vast.

Zijn Licht dat nimmer dooft
is als een heilig baken
op een woeste levenszee
en geeft de juiste koers.

Trees schreef op 20 december 2023 om 14:38

De naam Jezus geeft mij altijd kracht >Als ik pijn heb en kan alleen maar zeggen Jezus u bent bij mij en geeft mij kracht IK vertrouw op Hem Ja ook nu komt Hij op aarde Jezus geboren als een kind ik verwacht Hem Trees

Hermaria schreef op 20 december 2023 om 13:59

angsthaas naast jou

jij mijn geliefde wandelt
naast mij in de groene kathedraal
altijd

nooit hoef ik bang te zijn
maar ben het toch
soms

bang ben ik sinds de grote
boze wolf is gezien
eenmalig

wees niet bang zeg je naast me
als ik huiver en toch veilig ben
altijd

Viviane schreef op 20 december 2023 om 10:16

Bang zijn is geen goede raadgever hoort men vaak zeggen. Toch zijn er heel veel mensen bang.
Zelf ben ik ook een heel angstig iemand, daar ik heel angstig opgevoed ben. Dagelijks sus ik mezelf door te zeggen… wees niet bang! Het kan zelfs een dagelijkse mantra worden…wees niet bang. Door de hulp en het vertrouwen op het universum ontvang ik de kracht om de angst een plaatsje te geven en te overwinnen. Een momentje voor jezelf nemen en innerlijk met de Heer praten kan wonderen doen. Samen op weg naar het grote licht tovert dan blijheid in mijn hart.

Cilia schreef op 20 december 2023 om 09:38

Als ik hoor: “Wees niet bang ervaar ik wat in de tekst van de Adventsretraite staat:’Het goddelijke is voor mij niet bedreigend, wel indrukwekkend en uitnodigend.’ Deze zin trof me diep.Ik werd er stil en vol van.

Jezus is voor mij: Het Woord van God dat in elk NU, Mens wordt. Mijn opdracht is, voor mezelf en voor elke mens die ik ontmoet, meer Mens te worden; meewerken aan de Schepping van de mens.DE dagelijkse liturgie helpt mij daarbij.
Dank je!

Vera van hove schreef op 20 december 2023 om 09:36

Ik kan de naam Jezus herhalen en blijven herhalen,als een gebed dat geen einde kent.
De woorden “Wees niet bang”helpen me dikwijls om angst te overwinnen
De uitnodiging van Jezus om te blijven bidden,klinkt steeds opnieuw.Luisteren naar Jezus is zo nodig.
Blijven bidden voor de ongelovigen rondom mij,voor de hele wereld waar zoveel nood is.
Een uitnodiging om steeds weer ja te zeggen en alzo in je diepste innerlijk JEzus te ontmoeten

Anita schreef op 20 december 2023 om 08:48

Bij een kennis was ik op de thee, toen de openingsgesprek met hoe het gaat, Antwoordde ik met : ik zit in de stress!
Ach zei ze, weet je, ik ben al blij dat ik nog leef. Hersens operaties had ze een paar keer achter de rug. Haar gezicht is scheef, half verlamd….
De rest van de ontmoeting wist ik niks meer.
Alleen dat ene zin blijft hangend: “ik ben al blij dat ik nog leef” Het is nu twintig jaar verder.
De naam Jezus is de allerbelangrijkste in mijn leven. Zoals mijn zoon de aller liefste, belangrijkste is op de wereld. (Jezus is bij Zijn Vader)

Gerda schreef op 20 december 2023 om 06:52

Soms stellen sommige mensen mij zo teleur, ja parochiemensen. Soms wil ik niets meer met ze te maken hebben, ze krijgen meer en meer macht en daar kan ik niet tegen. Hoe kan dat toch?
Mensen hebben mekaar nodig, ja dat besef ik. Ondertussen besef ik dat wij mensen elkaar nodig hebben maar dat ik Jezus en zijn Vader vooral nodig heb voor mijn ziel, mijn zieleheil. Alleen bij Hem vind ik de vreugde en de rust en de vrede.

Wilma schreef op 20 december 2023 om 05:44

Ik las gisteren het gedicht ‘wie ben ik’ van Dietrich Bonhoeffer, hij schreef het in de gevangenis.’Mijn God ik ben van U’, een van de laatste zinnen. Dit raakt. Wat heb je meer nodig als mens?

AgnesErk schreef op 20 december 2023 om 00:30

Wat betekent de naam Jezus ?
Bij de naam Jezus komt er een glimlach om mijn mond, alsof die naam mij zo vertrouwd is als van een geliefde vriend. Dat verbaast mij en dat besefte ik niet.
Zoals de namen van mijn kinderen in mijn hart gegrift zijn, de naam van mijn moeder en vader, zo is ook de naam Jezus mede in mijn hart gegrift.ik hou ook van de klank van Zijn naam. Zijn naam ontroert mij en vervult mij met blijdschap en dankbaarheid.

Hilda schreef op 19 december 2023 om 23:23

Omlijn God, ik smeek U ik bid niet voor mezelf maar voor al die mensen directe te lijden hebben onder oorlog, massale vernietiging; jong,oud, kind,baby, onschuldig.
Onderdrukking en gevangenschap, martelingen, dwang voor jaren.
Nee dan is mijn leven prima en vind ik U altijd op mijn rots. God ik dank U dat U er altijd bent.

Theo schreef op 19 december 2023 om 22:34

Afgelopen zondag was de rode draad in de preek: “Midden onder u staat Hij die gij niet kent!”
Wanneer je dan naar je medemens kijkt, geeft dat veel stof tot nadenken!

Maria Teofila Engelina Marieke schreef op 19 december 2023 om 21:40

De ontmoeting met het licht.

Kwetsbaar als een kind aan de hand van de Heer.

Con fides.

Zalig Hoogfeest van Kerstmis gewenst.

Lieve schreef op 19 december 2023 om 21:19

Ben je wel eens bang in het leven? Ik zou niet eerlijk zijn moest ik hierop volmondig neen op zeggen. Er zijn momenten dat bepaalde angsten naar boven komen, zeker wanneer ik zie wat er allemaal kan gebeuren in onze wereld. Maar elke keer probeer ik die in de handen van de Heer neer te leggen. Heer, U bent bij mij, U hebt mij altijd geholpen. Daarin vertrouw ik ook voor al wat mij in het leven nog zal overkomen. Ik blijf zo niet lang piekeren. Mensen hebben mij geleerd meer in het “nu” te leven. Dat is een grote genade.
“Luister”: ik voel mij uitgenodigd nog meer naar de mensen in mijn directe omgeving te luisteren. Ik heb kansen gekregen die zij niet hadden. Soms heel stil, bijna zonder woorden, doen zij een beroep op mij. Ik moet daar meer aandacht aan geven, mijn eigen plannen even opzij zetten. Heer, geef mij die innerlijke luisterbereidheid en wijs mij ook de concrete daad aan die daaraan gekoppeld is. Jezus, kom meer en meer in mijn gezichtsveld, maak mijn hart en handen gelijk aan de uwe. Amen.

Olivia schreef op 19 december 2023 om 21:07

Hoe beleefde Maria, de verwachting van haar Kind, in haar verborgen als in het mooiste tabernakel ter wereld ? Ze gaf alles van zichzelf en hield nooit op met bidden, in totale beschouwing van het goddelijke mysterie dat ze droeg. Vanaf het moment dat Jezus werd verwekt, begon ze een dialoog met hem, een dialoog die nooit zou eindigen en die tot in de eeuwigheid zou bloeien. Het Magnificat getuigt hiervan, gezongen in het huis van Elisabeth slechts een paar dagen na de Aankondiging.

Christine schreef op 19 december 2023 om 20:54

Ik bracht gisteren een kerst/nieuwjaarskaart bij iemand hier in de buurt. Een jaarlijkse traditie.
Ik werd uitgenodigd om even binnen te komen en we raakten in gesprek.
Het ging o.a. over ouder worden en de daarbij komende gebreken.
Toen we er verder over doorspraken, kwam ook het onderwerp ‘levenseinde’ ter sprake en hoe we daar in staan.
Ik heb daar geen uitgesproken mening over, het is zo’n teer en ‘heilig’ gebeuren.
Opeens zei mijn gesprekspartner ‘maar jij bent toch gelovig’. (Zij is onkerkelijk).
Waarop ik meteen antwoordde ‘Ja, dat is de basis van mijn bestaan’.
En nu vandaag in de retraite gaat het daarover. Je toevlucht zoeken bij de Rots.

Bart schreef op 19 december 2023 om 19:51

Maria heb ik tijdens mijn Lourdesbedevaart herontdekt als de moeder van vele mensen. Die eenvoudige vrouw, die toen en nu veel betekent voor de mens en we kunnen ten alle tijden onze toevlucht nemen tot haar. Maria en Jezus tezamen schenk mij meer geloof in het leven nu en in het Leven hierna en ik ben blij en dankbaar, dat dit zal gebeuren en vermeerderen.

Bart schreef op 19 december 2023 om 19:43

De naam Jezus betekent heel veel voor mij. Ik kan niet zonder Hem leven en werken en ik voel me schuldig als ik Hem niet volg. Wel vraag ik me af: Wat verwacht Hij van mij? Volg ik Hem wel naar mijn vermogen en zoals Hij dat verwacht van mij? Hij is toch zo groot en omvangrijk voor mij, zodat mijn ongehoorzaamheid in werk en leven van elke dag tegenover Jezus me klein en nietig maak, want Hij is toch zo groot in Liefde ! (meditatie gisteren) !

Hanneke schreef op 19 december 2023 om 19:27

We kunnen er iets aan doen ? Vrede , Liefde, Vreugde brengen ? In Gaza, Oekraïne ? Hoe dan ?
Ja, ik koop dadels, noten en kerstkoekjes om via hulpverleners aan de daklozen te geven. Voor Kerst.
En geef wat geld aan de kerk die iets doet voor de mensen op straat.
Maak een Transparant op mijn raam , zodat iedereen die langskomt kan zien en lezen :” Make Love , Not War ”
Tekst van John Lennon , die zèlf vermoord werd.
Op m’n 14-de liepen we te hoop tegen de oorlog in Viëtnam. Maar het was niet door ons protest dat de Amerikanen daar vertrokken … Ik wou dat het waar was dat we iets kunnen doen tegen die zinloze oorlogen. Protestmarsen ? Boycotten van citrusfruit uit Israël ? Bidden dat God een zóndvloed stuurt ?

Gertruida schreef op 19 december 2023 om 19:13

God is mijn toevluchtsoord, bij Maria vind ik rust en bemoediging, Jezus is mijn grote inspiratiebron en de Heilige Geest lijdt mij. Waar kan ik helemaal mijzelf zijn, ik kom niet verder als bij een handjevol zielen…. .misschien ligt het ook wel aan mijzelf…. veel overheersende mensen kruisen mijn pad, ben er niet altijd tegen opgewassen, ben kwetsbaar vanwege mijn gezondheid en vele verantwoordelijkheden. Door bedrog, oneerlijkheid, dubbele agenda heeft mijn vertrouwen in de mensheid en met name kerkmensen een flinke deuk opgelopen, het lijkt maar voor te duren. Hoe kun je het kaft van het koren onderscheiden, het begint allemaal bij mijzelf,

Marc Depoorter schreef op 19 december 2023 om 19:10

De Vader als rots. Ik heb jou, Vader, vandaag wel twee keer als rots mogen ontmoeten. De hele ochtend was Jij verankerd in de aandacht van de kinderen waaraan ik het kerstverhaal bij de stal in de kerk mocht vertellen. Jij raakte me in mijn hart door jouw aanwezigheid in de kinderen. Trots en fier dat zij de adventskaarsen mochten aansteken, het licht brandde niet alleen in de kaarsen, de kinderen en dus Jij straalde reeds van vreugde, Dankjewel God dat ik dat mocht ervaren.

Ton schreef op 19 december 2023 om 18:15

Luisteren probeer ik naar wat de bedoeling is in m’n leven. De Stilte kan daar bij helpen om open te staan naar wat van de Andere Kant komt.

De Vos Raf. schreef op 19 december 2023 om 17:30

Plots is mij het Licht verschenen bij het lezen van een artikel op Kerknet van 14/12/23.
Het betreft het artikel van en o. ver aartsbisschop in Homs Jacques Mourad
Het gaat door hart en been zijn verhaal.
Bemin uw naaste zoals uzelf, het tweede gebod gelijk aan het eerste.
Laten wij opkomen voor rechtvaardigheid over heel de wereld.
Laten wij opkomen tegen oorlog over heel de wereld.
Actie , kom uit uw kot verdorie.
Kerstmis , vreugdefeest , wij kunnen er iets aandoen.

Nelleke schreef op 19 december 2023 om 16:51

Bij de Heer voel ik me veilig en geaccepteerd maar ook bij 1zus en bij 1 broer, soms bij mijn man en meestal bij m.n. kinderen maar zeker ook bij de kl.kids…Als ik me alleen voel staan schuil ik meestal bij Hem, maar om maar even niets te hoeven voelen is een glas wijn verleidelijk..Als ik het me op dat moment realiseer: weet ik : Hij is erbij ook al
voelt dat niet altijd zo…Shalom aan allen!

Martine schreef op 19 december 2023 om 13:54

Heer u bent de rots van uw volk. Steun ons zodat onze keuzes de liefde in onze omgevingen zo kan uitgedragen worden dat uw rijk voor iedereen kome op deze wereld.

Baudie schreef op 19 december 2023 om 11:40

Ik wil zo graag dat U Here Jezus in mij schijnt en dat ik steeds meer mag bevatten dat ik werkelijk met U Gods zoon gewoon mag praten. Ik schiet te kort en alles trekt mij van U af, maar mag ik vaker vandaag U weer opzoeken.U komt terug en laat mij totdat U terugkomt een zichtbare brief van U zijn. Velen ook hier zien niet dat wat in Israel gebeurt een geestelijke strijd is. Dat de oplossing niet gezocht wordt en al 5 keer afgewezen werd. Vader uw aardse volk moet verwijderd worden, geëlimineerd van dat hele kleine stukje aarde. Dat is wat deze terroristen willen. Dat is wat Hitler wilde en zovele anderen steeds weer.
Maar het is uw volk, niet heilig en niet perfect, maar u zegt in uw woord dat zij eens allen U zullen zien. Wij christenen zijn geënt op de olijfboom die Israël is. Jezus, Immanuel werd geboren uit de Joodse vrouw Maria, was Jood en leefde in Israël. Wij lezen elke dag in een Joodse Bijbel, en daarom moeten wij blijven bidden voor de vrede van Jeruzalem. Niet omdat zij zonder zonden zijn, net als wij dat nooit zullen zijn. Maar omdat onze God een blijvend verbond met hen sloot. Wij mogen samen bij Gods volk horen.

Hendrikje schreef op 19 december 2023 om 11:38

Diep verdriet, en ik kan niks doen dan alleen bij mezelf blijven. En dit is oud verdriet wat ik nu voel.
De liefde die ieder mens is, vraagt door ieder zelf om geactiveerd te worden. Ik vind mijn toevlucht in het gebed. Moge Jezus mij helpen bidden, want ik kan het niet alleen.
Wilt U mijn rots zijn Vader, waarop ik stevig kan staan

Albertus schreef op 19 december 2023 om 11:27

“Bescherm mij! Deze smeekpsalm drukt het verlangen uit naar veiligheid en bescherming tegen de gevaren van oorlog die het volk Israël bedreigen.” Ik wil de smeekbede uitbreiden naar de gevaren die de huidige staat Israël, maar ook de Palestijnen, bedreigen…, zij bidden allemaal hetzelfde ‘Bescherm mij’.

lutgart verdonck schreef op 19 december 2023 om 10:51

Bescherm mij!

In Uw armen slaap ik.
Ontwaak ik.
In Uw armen voel ik.
Leef ik.
In Uw armen ben ik thuis.
In Uw “Bron van Zijn” ben ik geborgen.
U hebt het beste met mij voor en wil mij leiden op het juiste spoor.
Soms moet ik een risico nemen,het is beter dan stilstaan in het leven,
want niets is zeker ,soms moet ik gewoon iets proberen en
mijn hart durven geven met het risico dat iemand het zal breken.
Deze dagen verlang ik naar vrede en veiligheid.
Verlangen om aan te komen in een haven na het duister van donkere dagen.
Waar op deze wereld is een plek,land of stad nog heilig?

Hendrikje schreef op 19 december 2023 om 10:45

Ik was bij mijn Syrische buurvrouw op bezoek op bezoek, ze heeft met haar man en kinderen een passende woning gekregen. Zoveel oprecht een welkom en hartelijkheid! En dan vanmorgen, ik wil nog graag contact met een zusje voor de Kerst, maar ik ben bij haar niet welkom. Een nee, zonder enige toelichting dat doet pijn en is verwarrend. Nu ik schrijf komen de tranen en het verdriet. Ik schrijf later wel verder…..

Cilia schreef op 19 december 2023 om 09:52

U zijt voor mij de rots waarop ik kan wonen,waar ik kan rusten en Uw woorden kan overwegen;
waar ik altijd heen kan gaan.
U hebt mijn redding beloofd en bevolen,
U zend mij Uw Engel en zegt mij: “Wees maar niet bang, uw bergvesting is de Heer.
Uw rots en burcht, dat bent is DE Heer , De ENE.’

Ik voelde een enorm vertrouwen en rust.
Dank!!!

Vera van hove schreef op 19 december 2023 om 09:23

Ik wil m’n relatie met Jezus dieper maken,intenser,en minder in gebreke zijn
En bidden,veel bidden,zoals Jezus dat van me vraagt hij
Ook de relatie met de dichte familie wil ik anders.Tonen dat ik dankbaar en gelukkig ben om hen
M’n beste toevluchtsoord is bij Jezus!
Soms wil ik vluchten van een koleiriek iemand en dan is Jezus mijn redding,ik blijf!
Jezus,de oninneembare rots waar ik steeds veilig ben.De rots die het kwalijke weg neemt en in de plaats veiligheid,vrede en vreugde geeft.

Trees schreef op 19 december 2023 om 09:10

Jeezus Gij zijt mijn rots .waar ik veilig ben Op u vertouw ik .Laat mij een licht zijn aangetoken door U liefde >Laat mij een stukje hoop geven aan de mensen die hier in huis eenzaam zijn .Laat mij vreugde brengen dank u Trees

Anita schreef op 19 december 2023 om 04:38

Ik wil wel eens vluchten van oneerlijkheid, dat benauwd me.
Ik probeer zo eerlijk mogelijk te zijn. Voor -naar mijn mening belangrijke mededelingen- zei ik vooraf de eerlijke bedoeling
Achteraf ontdekken dat mijn bedoeling misbruikt werd, vlucht ik zo ver mogelijk weg. Niet de moeite waard.
Pijn …, misschien dom ook, maar eerlijkheid is boven alles voor mij. Laat mij niks ontdekken dat dat niet het geval is bij iemand, want dan is het helemaal over, hoe pijnlijk voor mij ook is. Bijbedoelingen zijn oneerlijke handeling.
Een schema of een plan veranderen is geen ramp. Alle problemen wat tegenkomt bespreken, ben ik voorstander van. Maar niet stiekem.
Waar kan ik verder terecht zijn dan bij de HEER. Bron van eerlijkheid, rechtvaardig.
(Wat ik probeer en oefen van klein tot groot elke dag weer.)

Laur crouzen schreef op 19 december 2023 om 00:50

Ik denk dat hebzucht en landhonger de grootste problemen van onze tijd zijn. De oorzaak is ongelijke verdeling van middelen, ik bid tot God, dat dit snel mag veranderen zonder wapengeweld..

Hilda schreef op 18 december 2023 om 23:54

Angst of een moeilijke beslissing nemen, God neemt het van mij over.
Laat me niet dwingen door iets of iemand.
Aan U Heer geef ik mijn hart opdat ik uw Heilig Hart ontvang. Zo gebeuren er wonderen in Uw naam.

Ton schreef op 18 december 2023 om 21:16

Een wachtkamer in Ter Apel, gezinnen met kleine kinderen, vragende, bange, ogen..; loopgraven in Oekraine, twee soldaten die samen een geweer hebben in ’n uitzichtloze oorlog; ’n vader, die met z’n dochtertje in z’n armen en helemaal onder het bloed, ’n kapotgeschoten ziekenhuis in Gaza in strompelt.. God, geef hen toch grond onder de voeten..; ben er toch..

← Oudere berichten Blader door de gebedservaringen Nieuwere berichten →